Cine il conduce pe Sorin Rosca Stanescu?

Pe sistemul una calda, una rece, astazi trebuie sa scriu despre un articol din Jurnalul National semnat de Sorin Rosca Stanescu: «Cine conduce Romania?».

Trebuie sa marturisesc din capul locului ca sunt biased cand vine vorba de oameni de genul lui Sorin Rosca Stanescu. Nu pot avea incredere in ei nici din postura de jurnalisti, nici din cea de analisti-comentatori, pentru ca pe langa cele doua roluri pe care le exercita in vazul natiunii mai exista una, tinuta in umbra cu grija, aceea de consilieri de politicieni. Asa ca imi e foarte greu sa imi dau seama, cand vorbeste sau scrie domnul Rosca Stanescu, daca o face in interesul publicului care trebuie sa fie informat sau in interesul celor care ii platesc solda.

Genul acesta de oameni a distrus mediul jurnalistic de la noi. In treacat fie spus, acesti oameni au profitat la maxim de pe urma relatiei lor cu politicul, aducandu-le averi considerabile si acces la informatii privilegiate. Nu degeaba am avut tot felul de personaje din media implicate in cazuri de santaj politic.

Dar oamenii acestia au distrus si dezbaterea publica de la noi cu lucratura lor fina. De nenumarate ori am asistat la emisiuni la televizor, unde jurnalisti ca Sorin Rosca Stanescu sau celalalt, cunoscut in cercurile sale intime drept “jurnalistul pulii mele”, distinsul domn Bogdan Chireac, executau cu dezinvoltura bunul simt, scotand sincope de amoralitate pe gura.

Experti in otravurile diversiunii si ale dezinformarii, folosesc frici nejustificate si creeaza psihoze. Exemplul la indemana: articolul din Jurnalul National. Acolo aflam ca:

In interiorul ministerelor, cu exceptia catorva schimbari, personalul a ramas pe loc. Si fiecare isi revendica statutul de tehnician. Deci, de individ neinregimentat politic. Dar este fals. Cei mai multi au fost instalati acolo de catre PDL sau de catre UDMR sau de catre UNPR, in scopul de a servi partidele care s-au aflat la guvernare. Si multi dintre sefii de servicii din ministere ori simpli functionari sunt adusi tot pe o magistrala politica. Toti acestia, sau cei mai multi dintre ei, sunt ostili USL. Ceea ce inseamna ca opun o rezistenta politica unor masuri guvernamentale si stau la panda pentru a putea, daca nu submina, in orice caz, compromite anumite masuri.  [sublinierea mea] 

Sorin Rosca Stanescu indeamna asadar USL-ul la prudenta, pentru ca “traim inca in regimul Basescu”. Face bine sfatul lui Rosca Stanescu? Eu zic ca nu, pentru ca se bazeaza pe ceva ce nu se sustine in realitate: toti oamenii astia numiti politic vor fi mai mult decat fericiti sa-si mentina posturile, indiferent de cine va fi la guvernare. De unde ostilitatea, atitudinea subversiva sau rauvoitoare atunci? Numai daca ne gandim un pic la multimea de transferuri de la PD-L la USL din ultima vreme, ne dam seama cu cata flexibilitate privesc acesti oameni situatia lor particulara in functie de contextul politic existent la un moment dat.

In plus, cam cum ar arata aceasta opozitie la masurile guvernamentale la cineva din deconcentrate? Macar un exemplu concret as vrea sa stiu. E de tot rasul, domnul Rosca Stanescu fie ne crede prosti, fie gandeste incetosat. Toata functionarimea din aparatul public romanesc este astazi cel putin la fel de dependenta de ierarhie cum era pe vremea comunismului. Abuzurile si presiunea apartin de normalitatea birocratica de la noi, reflectandu-se si in relatia oamenilor de birou cu cetatenii. Partea ilicita e atat de extinsa si de inradacinata in sistem incat ea face de fapt miza bataliilor politice si motiveaza dorinta fiecarui partid de a-si pune proprii oameni in functii.

Or aici e adevarata problema a lui Rosca Stanescu. El este vocea presiunii imense pe care partidele din USL au exercitat-o din prima zi cand Victor Ponta a ajuns prim-ministru. Ne asteptam cu totii la un astfel de comportament, presa freamata dupa stiri noi cu schimbari de persoane din sistem, anticipam un scenariu “ca si pana acum”.

Sper din tot sufletul ca oamenii sa-si dea seama ca este in spatele lui Rosca Stanescu sunt alti oameni, foarte interesati ca aceste asteptari sa se indeplineasca. Sunt pozitii de controlat, resurse de impartit, oameni de multumit. Asta ar insemna insa compromiterea garantata a singurei idei cu adevarat puternice cu care USL a venit la guvernare mai devreme decat era de asteptat: un altfel de politica, diferita de practicile de pana acum. Nu degeaba isi incheia Victor Ponta discursul de la Gorj in fata propriilor oameni in felul urmator:

Adevărata noastră bătălie, până la urmă, nu mai este nici cu Traian Băsescu – va ieşi din scenă mai urât sau mai puţin urât, până la urmă, decizia îi aparţine –, nu mai este nici cu PDL-ul, nici nu mai ştiu dacă mai e vreun pedelist în judeţul Gorj sau prin ţară! Adevărata noastră bătălie va fi cu noi înşine, pentru a arăta că putem să avem o viaţă aşa cum ne dorim aici, în Gorj, aici, în România, nu în alte părţi ale Europei sau ale lumii! [de aici]

Uitati-l asadar pe Rosca Stanescu si sfaturile celor ca el. Astfel de oameni sunt toxici, bad, bad to the bone…

 

0 Responses to “Cine il conduce pe Sorin Rosca Stanescu?”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

  • 15.11.42
    Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?