cum functioneaza comunicarea la PD-L si ce ar trebui sa invete opozitia

Lectie stravezie de comunicare pentru aspirantii in politica. Suport video asigurat!

Raluca Turcan a dat de curand declaratii la televizor despre candidatura lui Emil Boc la primaria Clujului. Priviti filmarea incarcata pe propriul canal Youtube.

Observati, va rog, tiparul comunicarii, usor de perceput acolo unde Raluca Turcan recita ceea ce invatase dinainte.

Mai intai vine ideea: “Unu. Emil Boc s-a demonstrat in timp ca este un om cu responsabilitate si cu puterea de a lua decizii dificile…” dupa care nu mai recita din memorie, ci umple de la ea, se vede cum se schimba ritmul vorbirii. Apoi vine al doilea argument, iarasi invatat pe dinafara si recitat: “Emil boc este un om departe de orice suspiciune de coruptie. Este vazut ca un om care a facut politica in detrimentul interesului personal.” Si se continua asa pe tot parcursul interventiei.

Pariez ca Raluca Turcan era foarte buna la citire in scoala generala. Unele deprinderi i-au ramas de atunci, cu siguranta. Bunnn, ce este de invatat de aici?

1. membrii PD-L cu mandat de la partid sa vorbeasca la televizor vin cu lectia pregatita. Ei primesc de la partid un text pe care sa il recite, cu mai mult sau cu mai putin talent, in fata camerei, pentru efect maxim in randul prostilor de rand.

2. calitatea jurnalismului la noi a scazut dramatic, iar vina revine in special televiziunilor specializate pe politic. Cand ai politicieni abonati zi de zi la tine in emisiune, nu prea iti permiti sa ii superi, ca s-ar putea sa nu mai ai cu cine sa faci emisiunea. Asa se explica, dupa parerea mea abdicarile de la un set minim de reguli deontologice. Foarte concret, pe exemplul de mai sus, realizatoarea de la Realitatea ar fi trebuit data afara, pentru ca nu a intervenit in nici un fel , desi era evident ca Raluca Turcan ii (ne) recita povesti, adica ne ia de prosti pe fata.

2 Responses to “cum functioneaza comunicarea la PD-L si ce ar trebui sa invete opozitia”


  1. 1 Adi Zăbavă March 1, 2012 at 9:57 am

    Completare pentru punctul 1. Nue vorba doar despre PDL aici, ci despre toate partidele. E vorba despre message box si se transmite catre mai toti membrii care ajung pe la tv in ziua sau saptamana aia.

  2. 2 dromichaetes March 1, 2012 at 10:03 am

    Adi, e o completare ideala! In realitate doar cei de la PDL mai fac asta la modul serios. Restul sunt prea meseriasi pentru message box, ei se descurca si fara 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

  • 15.11.42
    Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?