De unde vine sintagma “genocid social”

M-am gandit vreo cateva zile bune daca sa public pe blog originea sintagmei folosite de PSD dupa data de 9 mai in spatiul public romanesc. Cred ca am ajuns la un punct unde lucrurile iau o turnura foarte proasta pentru noi si e bine sa stim de unde ne luam referintele. Poate cineva invata din greselile, suferintele si nenorocirea altora.

Sintagma “genocid social” isi are originea intr-un documentar politic realizat de regizorul Fernando Solanas despre criza din Argentina. Filmul sau, turnat in 2003, “Memoria del saqueo” (Istoria jafului) a fost tradus in engleza cu titlul “A Social Genocide” si urmareste istoria dezastrului politico-economic argentinian.

 Mai jos este prima parte din film postata pe Youtube cu subtitrare in engleza. Merita vazute toate cele 12 parti. Pana la capat. Multora o sa le para foarte familiar ca personaj politic mai ales Carlos Menem, persedintele care a condus Argentina intre 1989 si 1999. Restul partilor apar cand dati clic pe imagine si mergeti in Youtube.

Cred ca partea a 7-a este foarte foarte interesanta: atitudinea oamenilor la taierea salariilor. Si mai ales chestia aia cu “nici o tara din lume nu si-a cedat rezervele de petrol si gaz fara sa piarda un razboi”. Ei, da de unde, Romania a facut la fel…

Advertisements

2 Responses to “De unde vine sintagma “genocid social””


 1. 1 Cristi Ganescu June 9, 2010 at 2:15 pm

  Turnura cea mai proasta pentru noi cred ca este incapacitatea noastra, a oamenilor, de a invata din greseli. Ca tot vorbim prin intermediul online, contra hackerilor, la serverele web, exista functia de “autolearn”. Pe principiul “ulciorul nu merge de doua ori la apa”, ce ai incercat o data, a doua oara nu va mai merge. Aceasta functie este un mecanism dezvoltat de catre oameni. Pe noi cine sa ne programeze?

  PS: Scuze ca am deviat de la subiect.

 2. 2 dromichaetes June 9, 2010 at 2:39 pm

  pai functia “autolearn” exista si la oameni, numai ca procesul de invatare dureaza ani sau zeci de ani cred…iar la nivel de masa se masoara in cicluri istorice.

  na, ca am deviat si eu de la subiect.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

 • 15.11.42
  Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?

Advertisements