ne mai pasa de ceva?

Ziarele scriu si televiziunile titreaza: o «banala» fractura la mana duce la moartea unui copil de 9 ani. O fi fractura unui os ceva banal, nu stiu, insa stiu ca ce s-a intamplat nu a fost deloc ceva banal. Cum a reactionat massmedia intreaga confirma acest lucru. Si totusi nu pot sa nu observ ca asistam treptat treptat la banalizarea in cotidian a unor astfel de cazuri, fara ca presa sa depaseasca factorul emotional si sa investigheze si mediul social in care se intampla astfel de grozavii oripilante.

Presa nu spune, de exemplu, decat ca este vorba despre un copil. Din materialul video de aici se vede insa ca este vorba despre copilul unor parinti saraci, de la tara. Mama spune cum doctorii nu s-au ocupat de copil, “parca era al nimanui”, iar tatal vorbeste despre banii de spaga care i s-ar fi cerut. Vedem pe banda ce a ajuns Romania astazi, la 20 de ani dupa comunism: o tara cica europeana in care avem din nou clase sociale. Si avem invatamant, sanatate si administratie pe clase sociale. Ai bani si te “descurci”, culmea, sistemul te ajuta. Nu ai bani si traiesti in mizerie, iti moare copilul dintr-o «banala» fractura de mana. De ce nu vede si presa lucrurile din acest unghi?

Astazi Basescu si PDL isi ascund incompetenta manageriala pozand in “infaptuitori” ai principiilor dreptei si amputand si  ce a mai ramas din vechiul sistem. Harsti, zboara 25% din salariile profesorilor, harsti, mai zboara inca 25% de la medici, asistente si politisti. Harsti, si se duc tot asa inca 15% din indemnizatia mamelor, dimpreuna cu pampersii copiilor. Statul social – botezat voit demagogic si denigrator stat asistential – e o cangrena. Basescu insusi se refera la el ca la un “cancer”.

Triumful dreptei este total. In douazeci de ani de “libertate democratica” romanii si-au distrus cu harnicie tot sistemul social pe care comunismul il construise de bine de rau. Au disparut majoritatea creselor, sanatatea si invatamantul au fost ingenunchiate de atatea “reforme”, pensiile sunt in colaps. 

Daca vom continua tot asa, mai avem probabil tot vreo 20 de ani ca sa abolim dreptul femeilor de a vota si ca sa introducem votul cenzitar. Directia e clara…

Advertisements

7 Responses to “ne mai pasa de ceva?”


 1. 1 Medusa May 30, 2010 at 11:38 pm

  La ce să ne aşteptăm? Intelighenţia românească actuală e în genere neoliberală de teama de a nu fi asociată cu vechiul regim. Acum nu mai e la modă să vorbeşti de “clase sociale”, ci să spui că omul bogat merită mai mult pentru că a muncit mai mult, iar cel sărac e un leneş care nu merită “asistat” pe banii celor “muncitori”.
  Cine sunt de fapt cei bogaţi şi cei săraci, nu e treaba lor.

  Îmi aduc aminte de o situaţie foarte tristă.
  Anul trecut ţăranii din zona Braşov – Sibiu vindeau cartofi cu 30 de bani pe kg. Adică 10 kg se vindeau cu …3 lei. Nu ştiu câtă muncă se depune pentru a produce 10 kg de cartofi, dar ştiu că nimeni nu se va îmbogăţi din munca asta la aşa preţuri. După mintea elitelor noastre ultra liberale, ţăranul cultivator de cartofi nu merită acces la servicii medicale decente şi alte servicii ale Statului, pentru că e sărac şi etichetat drept leneş de elitele de la Bucureşti. În schimb şmecherii care-şi plimbă ferrari-ul pe Magheru cumpărat din afaceri la limita legii merită, nu-i aşa, să primească rezerve la spital sau să beneficieze de spitale private, şcoli private, facultăţi private, la standarde de lux, pentru că omul a fost muncitor şi cine are bani merită mai mult pe lumea asta. Aşa gândesc probabil majoritatea elitelor noastre, fără clipire. Concepte precum “echitate socială” le sunt antipatice pentru că le amintesc de vechiul regim. Deci, scapă cine poate.:(

 2. 2 dromichaetes May 31, 2010 at 7:59 am

  Da, e trist. In 2007 imi aduc aminte a fost o seceta mare si erau judete din tara unde taranii au trebuit sa isi vanda vacile pentru ca nu mai aveau ce sa le dea de mancare si de baut. S-a vandut atunci o vaca buna de lapte cu 2 milioane de lei. Bineinteles, vacile au fost luate de baieti “destepti” si “harnici” cu doctrina libertatii in sange care apoi au facut specula cu carnea. Inutil sa mai spun ca preturile la carne de vita nu au scazut nici macar cu o centima.

  Citeam aici [ca si alte articole si pozitii scoase la lumina de postarea lui Dan Selaru]si m-am minunat cu cata usurinta sterg unii cu buretele dreptul la o existenta decenta pentru toti cei mai putin norocosi sau cei captivi – cum sunt multi ce traiesc la tara.

  La ce ne trebuie sistem de invatamant public, daca la privat e mai ieftin, la ce ne trebuie spitale platite din taxe si impozite cand avem private? Pai ne trebuie toate astea pentru ca nu toti pot plati pentru ele. Si pentru ca intre clasele dezavantajate si clasele privilegiate trebuie sa existe un ascensor social – altfel ne segregam si tesatura societatii se destrama.

 3. 3 Vio Bota May 31, 2010 at 8:20 am

  Trist, dar extrem de adevarat! Din pacate, se observa de la o posta ca sunt demonizate toate valorile stangii. Grav e ca se si iau masuri pentru anularea ‘statului social”

 4. 4 Adrian June 3, 2010 at 12:35 pm

  Ce frumoasa este limba romana! Este impresionant ce contrast provoaca asezarea unor cuvinte unele langa altel, ca in fraza “Basescu insusi se refera la el ca la un “cancer”.” Parca ar fi “Napoleon insusi se arunca in lupta”! E contract total intre faptele de vitejie ale unor conducatori ce au ramas in istorie si asaltul de jicniri adus de Basescu celor mai slabi: salariati cancer, pensionari intretinuti, tiganca imputita…

  Apoi iar spuneti ceva frumos dar in contrast cu realitatea:
  “Triumful dreptei este total.”
  Pai dreapta nu este la putere, nu conduce dreapta in Romania. Sa ne amintim ce este, de unde este PD-ul: o aripa a PSD-ului. PD-ul nu este nici de stanga pentru ca daca era de stanga aplicau impreuna cu pesedistii politici de stanga. Dar PD-ul nu este nici de dreapta pentru ca ar fi aplicat politica de dreapta cu PNL-ul.
  PD-ul este un partid care nu are directie, principii, doctrina, care conduce prin dezbinare, care distruge un popor reusind, in parte, sa arunce in lupta unele categorii sociale impotriva altora.
  Parca a fost ceva de genul asta in perioada interbelica in Germania! Pe acolo s-ar incadra acest partid cu al ei conducator.


 1. 1 Tweets that mention ne mai pasa de ceva? « dromichaetes.eu -- Topsy.com Trackback on May 30, 2010 at 9:41 pm
 2. 2 Pana la urma…teapa a luat-o poporul… « VioBota Trackback on May 31, 2010 at 8:23 am
 3. 3 Copil omorat in Slatina – nu de neprofesionalism, ci de saracie « dromichaetes.eu Trackback on June 8, 2010 at 9:46 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

 • 15.11.42
  Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?

Advertisements