sabia de deasupra capului cea de recuzita

Colegul Phaim face o analiza a ceea ce se intampla in PSD lately. Prin prisma schimbarilor de generatie din partid, schimbari care afecteaza tot mai vizibil reprezentarea politica  de la varful PSD. Mie personal mi s-ar parea mai interesant de aflat ce se intampla in organizatii, unde stiu ca anul acesta ar trebui sa aiba loc alegeri. Vor fi oare reverberatii locale la schimbarile de la varf?  

Cu o candidatura a lui Gheorghe Nichita impotriva lui Adrian Nastase la Consiliul National de maine speculatiile au frau liber, fix ceea ce ne place noua mai mult, unde mai pui ca este taman ce ne ofera si Inpolitics [pe care Phaim il mentioneaza ca sursa]. 

Nu pot sa nu remarc cat de mult prezenta DNA in speculatiile privind viata interna din PSD a devenit un stereotip. Sunt atatea nume din PSD despre care se vehiculeaza informatii pe surse, imposibil de verificat, si presupuneri compromitatoare incat ajungi sa crezi ca exista o sabie a DNA cu care acesti oameni traiesc permanent deasupra capului. Cu capul impuiat de astfel de speculatii cotidiene te intrebi daca nu cumva ar putea veni o zi in care partidul intreg s-ar putea trezi pus la pastrare de DNA. 

Numai ca sabia asta nu cade niciodata, mereu se intampla ceva ce justifica o rasturnare de situatie [ca in cazul generalului Oprea, ajuns peste noapte din posibil inculpat ministru, vorba Alinei Mungiu-Pippidi] sau o amanare indefinita. Exact ce trebuie pentru a pastra platoul de filmare si recuzita intacte.

2 Responses to “sabia de deasupra capului cea de recuzita”


 1. 1 Phaim March 10, 2010 at 5:06 pm

  Multumesc in primul rand de mentionarea analizei:). As spune ca analiza e poate prea mult, e mai mult o perspectiva.

  Despre schimbarile la nivel local. CN de maine in PSD va stabili care e raportul de forte dupa Congres, in fapt daca cei care l-au sustinut pe Geoana s-au repliat in spatele noii conduceri. Rezultatul va stabili cat de radicale vor fi schimbarile.

  E interesant cum s-a ajuns ca o informatie sa fie discreditata tocmai pe baza sursei. Inpolitics face, intr-adevar, in cvasi-majoritatea timpului intoxicare. Revenind la sustinerea lui Nichita, sunt suficiente argumente pentru a-l da castigator: votul de la Congres, opozitia ferma pe care a avut-o Nastase in partid dupa anuntarea candidaturii (ceea ce l-a determinat sa se si retraga). La fel poate fi vorba si de reeditarea CN-ului din 2008.

  DNA este o arma in primul rand in interiorul PSD. Zvonurile fac parte din arsenalul comunicational. Asa cum stim din cazul Nastase, cultivarea abila a zvonurilor (cu putin control al agendei media) poate duce la decizii radicale in PSD.

 2. 2 dromichaetes March 10, 2010 at 6:05 pm

  Ai foarte mare dreptate cu rolul zvonurilor in comunicarea politica. Cineva ar trebui sa invete din asta si cat mai rapid.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

 • 15.11.42
  Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?