formularul 112 si vindecarea de concret

De la Daniel Raduta pe site aflu [pentru inca o data] despre experienta atator oameni cu notoriul formular 112. Suferi de o boala care nu cruta, iar sansa ta de supravietuire e strans legata de acest formular. Acestea sunt conditiile in care trebuie sa te lupti cu sistemul care nu acorda sanse decat discretionar [vezi cazul lui Cristi Minculescu], care lucreaza dupa niste reguli si practici greu de aflat si care de cele mai multe ori isi gaseste expresia sublimata in varful unui pix.

Ce este de facut? Promisiuni avem destule, cat sa ne ajunga pentru o viata de om. Realitatea insa nu este deloc ingaduitoare pentru ca nu se opreste niciodata, curge ireversibil. Mai ales pentru cineva care ajunge in stare grava. Cititi de pe site-ul lui Daniel Raduta despre cazul Magdei Ciobanu, a carei viata atarna de formularul 112.

Ma gandesc ca pornind de la cazuri concrete ca cel al Magdei, s-ar putea scoate la iveala problemele si cum ar putea fi ele rezolvate.

Cred ca aceasta este solutia corecta, felul in care trebuie procedat. Aratand cu degetul fiecare problema care face sistemul sa nu mearga pentru oameni, ci pentru sistem. De la cazuri concrete trebuie pornit. Si sunt atatea astfel de cazuri!

De cand am scris despre Peripetiile unui parinte prin sistemul pentru copii cu handicap. In patru parti., in fiecare zi am cateva accesari. Oamenii cauta informatii despre sistem si ajung si la mine pe blog. Iar oamenii acestia au nevoie disperata de ajutor, oameni ca Iulian, care mi-a lasat urmatorul mesaj:

ma numesc cozma iulian costel din loc dolhesti jud.iasi am 2 copii gemeni ,,fetita+baiat,, in varsta de 6 ani cu diagnostic ,,tetrapareza spastica,, impreuna cu sotia dorim un sprijin pentru a merge la o clinica din UE, pentru recuperare,..ambii au avut 2 interventii chirurgicale.

Analizat la modul concret nu exista nimic mai teribil decat amenintarea propriei degradari sau disparitii. Si tot la modul concret sistemul romanesc nu numai ca nu vindeca, dar nici macar nu ajuta.

3 Responses to “formularul 112 si vindecarea de concret”


 1. 1 Dan Selaru March 2, 2010 at 11:17 am

  Mai curand, nu iarta.

 2. 2 Theophyle March 2, 2010 at 12:46 pm

  salut, ingrozitoare situatia.

  Nimic nu se poate face in afara unei presiuni colective. Vorbim de dimineata pana seara despre “drepturile omului”. Adica dreptul la viata nu este unul din aceste drepturi atat de discutate si atat de nerespectate?

 3. 3 dromichaetes March 2, 2010 at 3:29 pm

  Theophyle, ce sa mai vorbim despre “demnitate umana”?! Despre ce demnitate mai este vorba cand singurul lucru pe care poti sa-l faci este “rezistenta surda”? Sau sa vorbim despre libertate? Libertatea de a muri fara speranta…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

 • 15.11.42
  Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?