generosul domn Vladescu

Vorba dulce criza duce.

Ministrul nostru de Finante si-a ales bine momentul. Cum jumatate dintre romani topaie nefericita pe-afara incalecand troienele de zapada [neridicate de primarie] pentru a evita inotatul prin baltile de dimensiuni olimpice, iar cealalta jumatate asteapta neconsolata in fata televizorului stiri despre Andrei Gheorghe, era foarte potrivit sa aflam din gura sefului peste teschreaua natiunii ca “ţara nu se duce de râpă, nu e prăpăd”. O, ce veste minunata!

Cum insa nici punga statului si nici cacofoniile guvernului nu ii prea ofera argumente pentru wunderschöna veste, Sebastian Vladescu ne ajuta cu generozitate sa intrezarim cum vor depasi romanii criza:    

“Niciun ministru de Finante nu va scoate tara din criza. Romania va fi scoasa din criza de poporul roman. Cetateanul va reusi, cu coordonarea si suportul nostru, sa iasa din criza.”

Ce va sa insemne “coordonare si suport” nu ne mai spune in mod clar generosul domn Vladescu. Aflam doar ca e vorba despre un “suport maxim, dar cu nişte limite bugetare”. Oricum, asa de frumos le zice ministrul din gura ca starneste sentimente duioase in unii jurnalisti. Poate tot asa, din vorbe, trece duios si criza pana la urma.

Realitatea e ca nu facem nimic, domnule ministru, doar asteptam. Omoram criza prin rabdare. Poate poate s-o intampla ceva pe la altii cu economii puternice, care sa ne scoata si pe noi din baltirea asta in care ne scufundam exact ca in baltile lui Oprescu. Pana atunci asteptam ca zapada si apa sa dispara singure. 

Ironia e ca asteptam ca finalul crizei sa devina inevitabil intr-o tara invatata sa traiasca zilnic din evitarea inevitabilului.

later edit: ca sa fie clar de ce consider ca Vladescu nu ne ofera decat vorbe. Poate va mai amintiti ce spunea Basescu acum vreo cateva luni, intr-un acces de sinceritate [specifica de altfel]:

“nici eu, nici Guvernul, nici Banca Naţională nu ne-am propus să scoatem ţara din criza economică, pentru că nu se poate acest lucru. Criza e globală şi România depinde de ceea ce se întâmplă la nivel global. Nu există nicio ţară care să se extragă singură din criză. Ţările ori ies toate, ori nu iese niciuna.”

Or dintre Basescu de atunci si Vladescu de astazi, il cred oricand pe presedintele tuturor romanilor. Ca nu si-au propus sa ne scoata din nicio criza, adica.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

  • 15.11.42
    Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?

Advertisements