schita stangace pentru o opinie absolut personala

Stanga romaneasca isi propune sa dezbata despre viitorul ei ideologic. Bun. Dupa cum se anunta lucrurile, maine [vineri 22 ianuarie] la Hotel Majestic va fi multa lume, politicieni din conducerea PSD, oameni din societatea civila si, premiera absoluta, foarte multi bloggeri. Majoritatea de stanga, in fine…

Sunt convins de necesitatea unei astfel de dezbateri. Mai ramane sa vedem cati dinter cei care vor veni maine vor continua sa participe si la a doua intalnire, si la a treia, asa cum e normal.

Eu personal merg la intalnirea asta cu o schita de opinie personala. Viitorul stangii dupa mine depinde de urmatoarele 3 lucruri [or fi mai multe, dar, am spus deja, e doar o schita]:

1. PSD trebuie sa se clarifice in sine cum se raporteaza la inegalitatea in crestere dintre oameni in societate. Asta inseamna, pe de o parte, sa se puna de acord in forurile interioare ce varianta sustin. Iar pe de alta parte, sa comunice cu claritate si credibil publicului larg ce s-a stabilit. 

2. PSD trebuie sa se rupa de logica “statului in stat” si sa se deschida fata de societate. Asta inseamna in primul rand un inventar al personalului partidului si o reconstructie plecand de la baza in sus. In al doilea rand presupune revizia procedurilor de decizie interna care sa includa si un mecanism de preluare a cat mai multe opinii din societate in functie de gradul fiecarui om interesat sa se implice. In al treilea rand insa [si aici ajung la una din durerile mele] necesita eliminarea gatekeeper – ilor din partid si prevenirea aparitiei de gatekeepers noi.  

3. Reprezentantii social-democratiei trebuie sa intruchipeze ei insisi credibil valorile pe care le arboreaza pe drapel. Apartenenta la niste valori nu numai se declara, trebuie sa fie si demonstrata. Permanent. Dar asta inseamna capacitate de auto-cenzura sau cenzura celorlalti membri de partid.

Problema pe care o vad: desi sunt absolut necesare in opinia mea, nici unul din punctele de mai sus luate separat sau impreuna nu ii va garanta PSD-ului succesul electoral pe termen scurt. Ironic, nu?

Advertisements

0 Responses to “schita stangace pentru o opinie absolut personala”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

  • 15.11.42
    Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?

Advertisements