M-am intors din China plin de speranta pentru fiul meu

Ne-am intors din China de cateva zile. A fost obositor si solicitant insa a meritat fiecare minut petrecut acolo. Multumim tuturor care au facut posibila plecarea noastra la tratament acolo si celor care ne-au fost aproape in toata perioada asta. Le multumesc in special lui Dan Selaru, lui Chinezu si Liei pentru ca le-am simtit sprijinul tocmai de acolo din China si pentru ca  ma lasa sa ii consider prietenii mei.

Imi cer scuze ca nu am scris pe blog tot timpul asta. Motivul a fost unul simplu: nu am putut in nici un fel sa ma conectez la WordPress.com.  De fapt din China nu poate fi accesata aproape nici o retea sociala ca Facebook sau Youtube sau Twitter etc. Este la fel de valabil pentru Blogspot.com. Am reusit totusi sa tin la curent familia si prietenii scriind pe site-ul lui Gruia: www.gruiasfightforsight.com. Pentru asta trebuie sa ii multumesc varului meu Dragos care a creat website-ul lui Gruia si care ne-a convins de la bun inceput ca e mai bine sa avem domeniul nostru propriu si nu un cont gratuit pe platformele de blogging cunoscute.  

Cateva cuvinte despre Gruia. Fiul meu este un copil brav, care la varsta lui a trecut prin mai multe decat multi oameni maturi. A suportat calatoria si tratamentul cu o rabdare pe care nu o intalnesti prea des la un copil de doi ani. A acceptat tot ce i-am spus noi.

Acum asteptam sa vedem rezultatele tratamentului facut in China cu celule stem. Cateva semne au inceput deja sa apara: de doua saptamani nu mai are nici un cucui sau vanataie. Este pentru prima data de cand a inceput sa mearga, pentru ca pana acum nu putea sa se fereasca de obiectele din calea lui. Acesta este doar inceputul…

5 Responses to “M-am intors din China plin de speranta pentru fiul meu”


 1. 1 Dan Selaru July 31, 2009 at 11:28 am

  Muream sa stiu ce s-a petrecut dar nu stiam daca sa intreb sau nu. Nici nu stiam daca ati venit. E de bine, ai cumva o metoda sa monitorizezi progresul. Ma bucur mult. 🙂

 2. 2 dromichaetes July 31, 2009 at 1:21 pm

  Dan, am chiar mai multe metode. Uite inca una: de aproape 2 saptamani, cand il ducem la culcare seara, ne cere sa stingem lumina. Asta nu facea inainte, desi putea percepe lumina. Acum a ajuns sa il deranjeze cand vrea sa doarma, ceea ce este inca un semn bun.

 3. 3 Dan Selaru August 1, 2009 at 5:46 am

  Si care e procesul de acum inainte?

 4. 4 anonim August 2, 2009 at 1:35 pm

  deci chiar functioneaza, asa repede? Va rog sa spuneti cat mai multe, ati putea da sperante multor oameni. Am fost pe acel site dar parea usor neprofesionist, poate din cauza englezei greoaie.

  Functioneaza si pentru varste mai inaintate?
  A facut si altfel de tratamente decat cel cu celule stem?

  Multa sanatate puiului

 5. 5 dromichaetes August 3, 2009 at 9:56 am

  @Anonim,
  asa cum am scris mai sus: asteptam si noi sa vedem rezultatele. Doctorii spun ca vom vedea evolutii in urmatoarele 3 luni de zile si ca acestea vor aparea treptat. Noi incercam sa nu cadem prada unui optimism exagerat, asa ca de multe ori cand observam ceva la Gruia ne intrebam daca nu facea lucrul respectiv si inainte de tratament.

  Doua lucruri sunt insa certe: 1) nu mai are cucuie si vanatai, ceea ce arata ca acum se poate orienta mai bine si nu se mai loveste de obiecte si 2) ne cere sa stingem lumina la culcare ca sa poata adormi. Noi speram ca asta sa fie doar inceputul si in curand sa apara si alte semne.

  As putea sa mai spun cateva lucruri, dar nu suntem inca siguri de ele, asa ca va rog sa le luati sub rezerva lucrului netestat: acum pare mult mai atent la mediul inconjurator, in sensul ca isi tine singur capul drept si se intoarce cu fata spre obiectele (sau persoanele) care se misca in raza lui vizuala. Pana acum isi tinea de obicei capul in piept si trebuia sa ii spunem noi sa si-l indrepte. Ieri seara am iesit in parcul IOR cu niste prieteni si l-am vazut pe Gruia cum ridica capul la trecatori, lucru pe care pana acum nu l-a mai facut. E drept insa ca de orientat tot dupa sunet pare sa se orienteze.

  In privinta site-ului nu pot sa va spun prea multe pentru ca cel mai bine este sa luati legatura cu ei direct. Nu stiu daca tratamentul cu celule stem este pentru toate conditiile medicale, insa am vazut in clinica din Shijiazhuang pacienti de toate varstele (inclusiv un olandez de vreo 60 de ani). Asadar nu trateaza doar copii. Insa fiecare era acolo pentru un diagnostic diferit.

  Gruia nu a mai facut nici un fel de tratament in afara celor clasice pentru ROP (operatie laser). Ne-am dorit sa ii putem face o operatie de vitreoctomie in SUA, insa medicii de acolo ne-au spus ca nu este cazul in situatia lui. Asa ca singura optiune pentru noi a ramas tratamentul acesta in China.

  Vom scrie in continuare pe site-ul lui Gruia despre progresele pe care le face. Nu vrem sa dam sperante false nimanui. Speram si ne dorim pentru fiul nostru tot ce este mai bine…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

 • 15.11.42
  Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?