despre teme de campanie si perceptii intr-o lectie de demult si nu prea…

Exact cum scriam ieri, Vio se intreaba la randul lui de ce nu a reactionat PSD la declaratiile lui Basescu mai viguros si mai ales mai organizat? 

Cred ca in buna masura ramane cum am mai zis. La capacitate de reactie, PSD lasa mult de dorit. Macar acum e vorba de o chestiune cu adevarat importanta care va fi tema de campanie nr. 1 in toamna la prezidentiale – criza economica. Ce face Basescu? Isi pregateste tema si ii adauga toate elementele ca sa o faca o tema castigatoare pentru el [poate ati auzit despre aducerea din no man’s land a unei teme si transformarea ei in castigatoare].

Ce fac ceilalti? Discuta despre tot felul de lucruri mai putin importante pentru oamenii din tara [cum ar fi structura CSAT si procedurile] sau care pot fi foarte usor interpretate gresit de alegatori (avand in vedere ca armata se bucura de una dintre cele mai mari increderi in randul populatiei, iar Basescu se dusese la trupe sa declare ca militarii isi vor primi banii). Cand e vorba de bani pur si simplu nu ai voie sa te joci. Aici orice confuzie costa scump. Mai ales ca populatia nu vede banii respectivi ca pe niste simple salarii, ci ca “drepturi” – fapt care creste si mai mult sensibilitatea unei astfel de teme.

Ma surprinde totusi ca nimeni din PSD nu pare sa mai tina minte ce spunea Patrick Diammond de la Policy Network parca prin 2007 cand vorbea despre prestatiile sociale ca despre “entitlements“. Lectia politica de invatat era evidenta [ma rog, privind retrospectiv se pare ca nu…].

0 Responses to “despre teme de campanie si perceptii intr-o lectie de demult si nu prea…”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

  • 15.11.42
    Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?