turcu si pistolul sau turcescu si elicopterul

Ieri seara la emisiunea lui Robert Turcerscu a fost invitat ministrul Vasile Blaga ca sa explice telespectatorilor cum este cu programul pentru reabilitarea locuintelor [printre altele].  Toate bune si frumoase, desi chestia asta cu 700 de euro de scos din buzunar pentru a face izolatia la un apartament, izolatie care a fost calculata la 3500 de euro [adica  147 de milioane de lei vechi!!!], mi se pare cea mai mare magarie posibila. Probabil vom auzi mai tarziu ce firme au castigat licitatiile si cum s-au imbogatit niste alti baieti destepti. Oricum, nenea Petrica, mesterul cu care mi-am renovat apartamentul [are propria lui echipa si lucreaza profesionist] spune ca suma este o aberatie in sine. Pai cu suma asta faci jumatate din fatada la un bloc [e drept, fara termopane], nu doar un singur apartament. Asta e, economia sa mearga!

Dar nu despre asta vroiam sa scriu. Stie toata lumea ca in mandra Romanie doar postul de televiziune Realitatea este ca CNN sau Sky News, pentru ca acum un an si-au luat un elicopter:

Aparatul de zbor este cel mai bine dotat elicopoter de acest gen din Europa, cu echipamente video şi audio de bord în valoare de 1,4 milioane de euro. E vorba de două camere profesionale, una în interior, alta în afara apartului. Elicopterul are 3 plus 1 locuri şi poate atinge viteza de 240km/oră. Astfel, Realitatea TV se află, ca performanţă şi respect pentru telespectatori, în rândul marilor televiziuni din lume precum CNN şi Sky News.  [de pe realitatea.net]

Si pentru ca lucreaza la o televiziune cu elicopter Robert Turcescu l-a pus pe invitatul Blaga sa priveasca la imaginile filmate in direct cu elicopterul care tercea pe deasupra blocului ANL ramas fara acoperis din cauza furtunii de acum cateva zile. Problema e  ca imaginile [daca elicopterul chiar era in aer si nu a fost vrajeala] au durat vreo 2 minute [adica foarte putin] si nici nu prea au aratat cine stie ce [in afara de un acoperis]. Si stau si ma intreb: avand in vedere cat costa sa ridici in aer un elicopter si cat de banale au fost imaginile aratate oare chiar se justifica filmarea din aer?

Sau la mijloc e vorba doar de o simpla fitza romaneasca, chiar daca autorul e Turcescu si are elicopter de la patron…

Advertisements

4 Responses to “turcu si pistolul sau turcescu si elicopterul”


 1. 1 Lars June 5, 2009 at 12:02 pm

  E posibil ca pretul sa fie o idee umflat, totusi din cate inteleg eu in reabilitarea aia termica sunt incluse si termopane, si subsol si terasa si posibil si tevi.

 2. 2 dromichaetes June 5, 2009 at 12:25 pm

  Lars, locatarii din asociatia mea de proprietari erau toti foarte revoltati de chestia asta. Am facut de curand adunare generala sa discutam despre reabilitarea termica. Si sunt multe chestii neclare. de exemplu pentru cei care au instalate deja termopane, se va scadea din pret si cat anume?

  Sau daca la izolarea termica intra si balcoanele [la unii sunt balcoane cu margini din sticla iar la ltii de beton, air unii [ca mine] au balconul deja izolat]?

  Sau terasa blocului? Noi am reabilitat-o de curand. Si apoi, daca te uiti la ce spune Blaga, cum au ajuns ei sa calculeze pretul de reabilitare pe apartament [3500 euro este pentru un apartament de 2 camere standard inteleg] cand licitatiile nu s-au facut? Adica au avut deja vreun caiet de sarcini si cei interesati au dat deja oferte? Ca eu nu vad cum au putut calcula?

  Scuze, chiar nu vroiam sa intru in subiectul asta, dar daca m-ai “incurajat”… 🙂

 3. 3 Lars June 5, 2009 at 12:32 pm

  Nu știu detalii, doar subliniam că nu cred că prețul e umflat foarte mult.

  Evident, se poate face și o spoială ca la Vanghelie cu titlu de reabilitare termică. 🙂

 4. 4 dromichaetes June 5, 2009 at 1:42 pm

  Da, sa traiasca Vanghelie! 😀

  Eu stau in sectorul 3, prin urmare m-a ferit norocul…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

 • 15.11.42
  Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?

Advertisements