candoare politica la altii sau altceva ce noi nu avem cu desavarsire…

In timp ce Europa comunitara adasta [alt cuvant mai bun n-am gasit] intr-o campanie pentru europarlamentare fara entuziasm si fara o miza care sa fie evidenta si pentru alegatorii chemati la urne, peste ocean se duc lupte politice intense intre stanga si dreapta.

Subiectul mai nou este nominalizarea de catre Presedintele Obama a judecatoarei de origine hispanica Sonia Sotomayor la Curtea Suprema. Tot scandalul a pornit de la o declaratie poate prea curajoasa a judecatoarei de prin 2001 in care spunea [in original, ca asa e frumos]:

 a “wise Latina woman with the richness of her experience would more often than not reach a better conclusion than a white male who hasn’t lived that life.” 

Pasajul respectiv a fost readus in atentia publicului de doua persoane foarte influente din tabara republicanilor: republicanul cu state vechi Newt Gingrich [cine nu stie, el este unul dintre parintii ideilor care au dus la “revolutia republicana” din 1994, speaker al Camerei Reprezentantilor si oponentul numarul 1 al lui Bill Clinton pe perioada mandatului acestuia]  si realizatorul de radio conservator Rush Limbaugh, care au numit-o pe Sotomayor o “rasista” sau o “rasista pe invers” [reverse racist] si vorbind in felul asta pe gustul si intelegerea lui TRU, daca va aduceti aminte pasajul cu “rasismul pozitiv” din articolul  Mitologia in America din Cotidianul]. Motivatia lui Gingrich [data pe twitter, ca sa vezi] era urmatoarea:

“Imagine a judicial nominee said ‘my experience as a white man makes me better than a latina woman.’ new racism is no better than old racism”; “White man racist nominee would be forced to withdraw. Latina woman racist should also withdraw.”

Daca inca nu va pune pe ganduri si nu vi se amaraste sufletul ca la noi nu se poate discuta ca la altii despre chestiuni serioase la modul acesta, va dau un citat absolut genial luat de pe CNN Political Ticker. Citatul ii apartine unui senator republican deranjat si ingrijorat de efectele politice ale declaratiilor lui Gingrich si Limbaugh:

“People are really angry,” the senator says. “Newt and Rush have simply made it far more difficult for Republicans to raise the legitimate issues. They’re so quick to throw the word racist around, they look ugly, and make us look the same way. [sublinierea in bold imi apartine]

Cum sa nu te cutremuri cand citesti asa ceva? Cand intelegi in ce fel se face politica in America [pentru astia raii care imi citesc blogul, nu idealizez deloc, si la ei sunt probleme cu coruptia, de exemplu] si cu cata atentie este cantarit fiecare cuvant pe care oamenii publici il spun acolo nu poti decat sa te gandesti cu amaraciune [sau indignare, la libera alegere] ca la noi politicienii se injura fara jena unii pe altii sau vorbesc de “gaozari” sau de “tiganci imputite” fara sa fie penalizati de opinia publica in vreun fel. Iar chestiunile pentru care se tavalesc in noroi nici macar nu sunt serioase.

Apropo, intre timp Limbaugh a revenit la sentimente mai bune [ba chiar a anuntat ca sprijina nominalizarea judecatoarei Sotomayor], ca si Gingrich de altfel. Semn ca trasul de urechi din partea colegilor lor a functionat. La noi cand oare vom vedea asa ceva?

Advertisements

0 Responses to “candoare politica la altii sau altceva ce noi nu avem cu desavarsire…”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

  • 15.11.42
    Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?

Advertisements