Prosteala sau strategie pre- si post-electorala PD-L?

Adriean Videanu in emisiunea Realitatea Zilei de luni, 8 septembrie:

…eu cred ca PD-L va lua suficiente voturi astfel incat sa zic, colaborarea de dreapta sa nu fie greu de facut. 

Coroborand aceasta declaratie cu faptul ca teaserul dat de Videanu in emisiune privind modelul social de centru dreapta bazat pe implicarea bisericii ofera pana una alta cea mai buna explicatie de pana acum pentru mana intinsa de PD-L lui Vadim ajungi usor la concluzia ca eforturile PD-L de a muta reflectoarele de pe trocul dintre PD-L si PRM pe o tema mai convenabila politic – tema candidatilor de prim-ministru si a programului politic [pe principiul ca budigaii lui Stolojan sunt mai putin nocivi decat cearsaful lui Vadim] sunt un fel de prosteala ieftina, menita sa mascheze caracterul de sistem [si nu accidental] al manevrelor PD-L din ultima vreme. 

Asa ca ma intreb: e prosteala parte din strategia pre si post-electorala a PD-L?

Update: Prosteala continua. Cu Boc la microfoane:

Sper ca cel putin a inteles ca a fost o decizie, pe fond, de buna credinta, administrativa, fara nicio conotatie politica, fara sa existe niciun fel de protocol, niciun fel de intelegere si nimic altceva. [Emil Boc, citat de Adevarul, Basescu nu accepta explicatiile lui Boc privind acordul cu PRM, 10 septembrie 2008]

8 Responses to “Prosteala sau strategie pre- si post-electorala PD-L?”


 1. 2 dromichaetes September 10, 2008 at 2:32 pm

  Ezra,
  trece cu pastile?

 2. 3 filadel September 10, 2008 at 3:14 pm

  pe mine personal mă interesează mai mult programul politic, de exemplu. Ieşit clar la rampă.

 3. 4 dromichaetes September 10, 2008 at 4:41 pm

  filadel,
  si pe mine. Mai ales dupa dezvaluirea lui Videanu. Daca vor aduce un program beton atunci vom avea parte de o campanie foarte interesanta.

 4. 5 treebeard September 10, 2008 at 8:06 pm

  Articol din ciclul Aberatii Sonore in Limbaj Academic.
  Nu stiu cum ai facut tu sa le coroborezi atat de bine, dar e mare lucru daca zici ca ai reusit. Iar daca n-ai reusit, macar ai incercat din rasputeri.

  Polul de centru-dreapta este visul lui Valeriu Stoica de cand a invatat care e stanga si care e dreapta, extins apoi si la Stolojan si aparent la Videanu. Asta e singura ta justificare pentru caracterul de sistem al manevrelor PDL?
  In plus, nu cred ca nu poti sa faci un pol de centru-dreapta cu PRM decat daca vrei sa fie doar cu PRM.

  Apoi, PDL nu ar fi avut de ce sa incerce sa se apropie de PRM.
  E evident ca in ipoteza unei colaborari PDL ar pierde enorm si nu ar castiga mai nimic. Daca prin absurd asta nu era clar inainte de episodul cu Vadim, ulterior PDL nu ar fi avut cum sa nu inteleaga din ce a urmat ca asta e sinucidere curata. Si e clar ca Videanu nu ar fi avut nici un motiv sa se gandeasca la PRM cand a vorbit despre colaborarea de dreapta.

  Boc tocmai declara azi ca “domnii de la PSD, PNL si PRM au dorit sa puna batista pe tambal” in privinta dosarului lui Nastase. Unde este apropierea de PRM?

  Cele mai bune explicatii sunt de obicei cele mai simple. Si in cazul asta e explicatia data de Cezar Preda, cand a spus ca au facut o tampenie.

 5. 6 ezra September 10, 2008 at 8:23 pm

  Poate le inventeaza Base, pe ele pastilele. pastilele politice…sau tocmai pentru ca tocmai el, Base, le-a inventat nu le mai poate trece cu nici o alta pastila. Ma rog. Sper sa fie vreun calcul politic in spate, sper! sa nu fie chiar simpla tampeala …

 6. 7 dromichaetes September 10, 2008 at 9:01 pm

  treebeard,
  cred ca ai vrut sa spui “In plus, nu cred ca ..xx… poti sa faci un pol de centru-dreapta cu PRM decat daca vrei sa fie doar cu PRM.”

  Afirmi: “Si e clar ca Videanu nu ar fi avut nici un motiv sa se gandeasca la PRM cand a vorbit despre colaborarea de dreapta.” Daca ar fi fost cum zici tu, atunci Videanu nu ar fi trebuit sa argumenteaza in emisiune pentru colaborarea cu PNG, nu? Pentru ca era clar de la alegerile locale ca o intelegere cu PNG este decizie controversata [eufemistic spus]. Dar domnul Videanu nu intelesese nici macar la data emisiunii unde este problema. Cam atat mi-a mai ramas din limbajul academic de care dispun. 🙂

 7. 8 treebeard September 11, 2008 at 2:30 pm

  Asa e, era un “nu” in plus acolo.

  O colaborare cu PNG nu e acelasi lucru ca o colaborare cu PRM, iar acest lucru s-a vazut in diferenta de magnitudine in reactia opiniei publice. E o decizie controversata, dar nu e sinucidere politica.
  PDL nu si-a cerut scuze pentru colaborarea cu PNG la locale sau pentru alianta din CGMB, si nici nu a spus ca a fost o tampenie. Si nu si-a dat demisia nimeni din PDL in semn de protest.

  Prin urmare, pot sa concep ca Videanu nu a vazut unde e problema in apropierea de PNG, dar nu pot sa concep ca nu a inteles problema in apropierea de PRM.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

 • 15.11.42
  Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?