PC peste Traian Basescu, preoti si guvernul PD-L

Stau si ma intreb daca romanii chiar sunt interesati de temele cele mai arzatoare al politicii romanesti. Asa ca intru pe Realitatea.net si vad:

Arunc o privire si la Antena 3, pe site-ul beta [optimizat]:

Bun, acum nu stiu exact care e “metodologia” fiecarui site, insa presupunand ca datele sunt de buna credinta am de ales intre doua concluzii:

Ori A). Partidul Conservator a reusit zilele acestea o performanta mediatica, ori B). Romanii sunt interesati mai degraba de conflictul tratat tabloid [sfarsitul lumii, acuzatiile lui Basescu], unde nu au o miza politica directa si nemijlocita, decat de compozitia unui posibil guvern PD-L sau de votul uninominal [unde miza politica e evidenta].

Avand in vedere ca vorbim de mediul online, cred ca s-a ales praful si pulberea de teoria conform careia mai multe mijloace de informare si mai diversificate conduc la un public mai educat. Iar diferenta mare de scor intre prima stire cea mai citita si urmatoarele pe ambele site-uri pare sa sustina aceasta idee.

19 Responses to “PC peste Traian Basescu, preoti si guvernul PD-L”


 1. 1 Parlamentolitic September 10, 2008 at 5:43 pm

  Hehe, nici in Anglia publicul nu consuma mai multa politica decat “cancan-uri”. Pana acum o luna, parca parca 70% din electoratul romanesc nu stia ce e ala vot uninominal.

 2. 2 dromichaetes September 10, 2008 at 7:50 pm

  ar fi fost interesant de vazut daca expunerea mediatica de care s-a bucurat PC-ul zilele astea s-a tradus si in accesari mai multe ale Website-ului PC.

 3. 4 Dan Iancu September 10, 2008 at 8:21 pm

  nu cred. la ce sa se duca acolo? doar rahaturilr de pe siturile de stiri fac “epoca”

 4. 5 Parlamentolitic September 10, 2008 at 9:07 pm

  N-ai cum sa afli, dar nu cred ca le-a crescut traficul cu mai mult de 1%. Adica aproximatic le-a crescut traficul cu o juma’ de om. Adica cu un copil atomic.

 5. 6 dromichaetes September 10, 2008 at 9:22 pm

  🙂 🙂 Thorgis, nu sunt inscrisi pe trafic.ro? Sau poate aflam daca au crescut cautarile pe google pentru “partidul conservator” – eu nu stiu cum se face.

  Uhitto,
  sunt de acord cu ce spui – tocmai datorita faptului ca siturile de stiri sunt canalul obisnuit de informare, o accesare crescuta a sitului de partid ar arata ca plusul de notorietate [ca urmare a stirii cu experimentul CERN] s-a tradus prin interes crescut pentru partidul respectiv si pentru activitatea sa [adica semnificatie politica]. Daca nu, atunci oamenii vroiau probabil doar sa se amuze.

 6. 7 emilthor September 10, 2008 at 9:39 pm

  “…..mai multe mijloace de informare si mai diversificate conduc la un public mai educat”

  Asta a fost tare ! … eheeee … Parca mi-ai dat cu kelen pe glezna calcata-n crampoane ,de mogulii presari , in gramada ordonata ! eheeee ! 🙂

 7. 8 dromichaetes September 10, 2008 at 9:47 pm

  Bine, Thor, uite, am sa fac efortul sa imi iau informatiile din presa internationala. Ce zici, oare si astia is moguli?

 8. 9 emilthor September 10, 2008 at 11:08 pm

  Dragule , nu stiu ce ai inteles tu , dar nu era un repros adresat tie … nu stiu de ce te-ai suparat ! Acum , daca tu-mi spui , pe bune , ca la ce presa -de orice fel- este in Romania avem o diversitate de opinii si de atitudini , cred ca vrei sa ma iei la misto .. Dar , fie . raminem prieteni , ca doi rugbisti adevarati , fiecare cu echipa lui , insa ..

  p.s.
  Vezi ca eu am fost campion national de juniori , cu faimoasa Locomativa Buc. …. 5 ani , la rind .. .iar la seniorii Grivitei , si apoi ai Farului , chiar daca n-am fost o mare vedeta , am impus mereu respect in teren ……. Pe Olimpia ii distrugeam la scor ! Scuze! 🙂

 9. 10 Bleen September 11, 2008 at 1:46 am

  1.Faceti un mic exercitiu de imaginatie si ganditi-va voi pe ce ati fi dat click.
  2. Duceti-va la Conferinta Internationala a Soarecilor de Bibilioteca si lasati pe un colt de masa o revista cu fetele de la Victoria’ s Secret pe coperta si o Critica Ratiunii Pure. Si vedeti ce se intampla.
  3. Cifrele nu dau masura interesului (e un interes profund, e pura curiozitate, e un interes distrat, e zapping dupa cuvinte cheie ex. experiment, farse, basescu etc?)

 10. 11 dromichaetes September 11, 2008 at 10:19 am

  Thor,
  nu m-am suparat. Dar cred ca ai posibilitatea astazi in Ro sa alegi intre mai multe canale de informare. TV si ziare, plus site-uri web + bloguri. E o diversitate destul de mare. Daca ma uit ce scrie in ziare, da, pot spune ca exista o diversitate de opinii si atitudini, si uneori chiar in cadrul aceluiasi ziar.

  Olimpia sucks, dar e echipa mea, asa ca tin cu ea, chiar de-ar fi la coada clasamentului.

 11. 12 dromichaetes September 11, 2008 at 10:30 am

  Bleen,
  ai perfecta dreptate. De aceea ma intrebam daca am putea vedea ce accesari au avut pe site la partid in perioada asta. Daca a fost interes dupa scandal [sau pura curiozitate] cititorii nu au mers mai departe si pe situl partidului [interesul nefiind politic].

  Bine, aici poti sa te gandesti cat de superficiali si manieristi suntem prin felul in care ne luam informatiile. Avand insa in vedere ca e vorba despre un public relativ specializat [vorbim de online] ma surprinde diferenta mare dintre prima stire si urmatoarele. O fi probabil rezultatul unei combinatii: politica + scandal [Basescu acuza trusturile] sau politica + neobisnuit [PC si experimentul], combinatie care a atras nu numai cititorii tipici de subiecte politice, ci si restul de internauti.

 12. 13 Parlamentolitic September 11, 2008 at 11:26 am

  Nu, nu sunt inscrisi la trafic, si nu au nici vreun altfel de contor.
  Bleen are dreptate, nu ai cum manipula rezultatele. Chiar daca ai vedea ca a crescut numarul de vizitatori, lucrul asta nu spune mai nimic.

 13. 15 moromete September 11, 2008 at 2:26 pm

  Din pacate B si nu cred ca miscarea asta o sa se termine prea curand… senzationalism wins!

 14. 16 Dan Iancu September 11, 2008 at 11:16 pm

  miscarea se va termin cind lumea va fi mult mai educata. eu nu prind:)

 15. 18 treebeard September 12, 2008 at 2:04 pm

  Dromichaetes, compari mere cu himere si vrei restul in obleti.

  Sunt o multime de factori care influenteaza cifrele respective:
  – traficul fiecarui site
  – polarizarea vizitatorilor sugerata de Bleen
  – formularea titlului articolului – cea de pe Antena3 e prezentata din start ca o pseudo-stire
  – cat de mult s-a scris anterior despre subiectul respectiv
  – cat timp de expunere a avut fiecare stire pe prima pagina a site-ului, pozitia in pagina, cat spatiu a ocupat fiecare, cat de mare era fontul din title, daca au avut sau nu poze..
  – cat timp de expunere a avut fiecare la categoria “alte stiri”, precum si vizibilitatea acestei sectiuni pe pagina
  – densitatea de text de pe prima pagina

  Totusi, se poate observa ca stirea cu Basescu umilit de aranjamentul dintre PDL si Vadim apare pe amandoua site-urile si are 1854 vizionari pe Relitatea si 423 vizionari pe Antena3. Ignorand ceilalti factori, rezulta ca Realitatea are un trafic de 4.4 ori mai mare decat Antena3. Prin urmare se poate presupune ca daca Antena3 ar avea un trafic egal cu cel al Realitatii, adica de 4.4 ori mai mare, stirea respectiva ar fi avut 2230*4.4 vizionari, adica 9812.

  Daca ajustam cu un factor de 25% bias-ul introdus de prezentarea stirii de pe Antena3 si inca 50% cel legat de noutatea subiectului, rezulta ca teama de moguli e de 12 ori mai mare decat de experimentul de la CERN, sau, reformuland, obtinem ca puterea mogulilor din Romania e egala cu 12 evenimente Big Bang.

  Iata cum functioneaza, draga dromichaetes, arta concluziilor pe care nu poti sa te bazezi.


 1. 1 Puterea mogulilor din Romania e egala cu 12 evenimente Big Bang « dromichaetes invinge limacsi, licurici si alte lighioane… Trackback on September 12, 2008 at 3:52 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

 • 15.11.42
  Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?