Un argument ce merita considerat

Cam toata lumea cunoaste comunicatul APD referitor la votul din Parlament din 13 august. Pentru cei care nu se inscriu in “cam toata lumea” textul comunicatului poate fi gasit aici. In primul paragraf autorii comunicatului [13 organizatii semnatare] fac urmatoarea afirmatie:

Pronuntandu-se intr-o chestiune juridica asupra careia nu au competenta, deputatii au ignorat atat Constitutia, cat si practica bunei guvernari. [sublinierea in cursiv imi apartine]  

Meritele argumentului privind practica bunei guvernari ar fi trecut pentru mine neobservate daca nu as fi citit o reactie pe lista Freeex. Cineva de pe lista se intreba ce inseamna “practica bunei guvernari”. Iar raspunsul care a venit suna cam asa:

Buna guvernare face referire la totalul practicilor guvernarii care se fundamenteaza pe spiritul (si nu doar litera) legalitatii, transparentei si integritatii publice.

Meritul principal al acestui argument este dupa parerea mea dat de faptul ca scapa politizarii excesive de care s-au incarcat argumentele celelalte folosite de partile inclestate in lupta. Cand spui guvernare te referi nu doar la cei care compun scriptic guvernul [PNL +UDMR], ci la toata lumea, adica cei de la putere [care vor fi fiind acestia] si cei din opozitie [care vor fi fiind acestia], cei din executiv si cei din legislativ [da, inclusiv cei de la Curtea Constitutionala]. Toate ramurile puterii sunt responsabile pentru guvernare in sens generic si fundamental. Si toate se supun examenului legalitatii, transparentei si integritatii publice.

Advertisements

1 Response to “Un argument ce merita considerat”


  1. 1 Dan Selaru August 18, 2008 at 5:48 pm

    Buna guvernare, principii, sa fim seriosi, pe astia nu-i oresc principiile, poate o mitraliera. Argumentul tau e corect. Un om din Tecuci avea un motor. Si la ce i-a folosit?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

  • 15.11.42
    Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?

Advertisements