Disputa DNA + Morar in a nutshell

La ora asta cand citesc in Cotidianul articolul lui Liviu Avram “O executie de catifea” sunt doi cititori care disputa tema inlocuirii lui Daniel Morar. Pentru lamuriri suplimentare nu strica de aruncat o privire si pe articolul de fond despre Monica Serbanescu, o cariera discreta, tot din Cotidianul si tot din editia de astazi.

La final intervine al treilea [Zahir] care trage concluzia. Remarcati, va rog, tehnica.

 7 
aldan 12-Aug-2008 23:44
Putina luciditate
1.”Despre Monica Şerbănescu sunt, în acest moment, puţine lucruri de spus. O carieră liniară şi cam cenuşie, de procuror de şedinţă, marcată de două piscuri, două poziţii mai proeminente…” Jurnalistul uita ca despre D. Morar nu se stia nici macar atat cand a fost numit de Monica Macovei si nici o performanta profesionala sau “pisc” in cariera nu ii justificau promovarea pe acest post. Mai mult chiar, atunci cand i s-au prezentat esecurile profesionale ale lui D. Morar, Macovei a avut un raspuns socant: “Mai si greseste omul!”.
2. De ce sa nu admitem si posibilitatea ca unii sa tina cu dintii de “stabilitatea” lui D. Morar tocmai pentru a avea la indemana un catelus gata dresat, care stie deja cand sa latre si ce stapani sa apere?
3.Este destul de transparent cine a oferit informatiile pe baza carora Raportul Comisiei Europene lauda activitatea DMA. In acelasi timp este ciudat ca nici acest raport si nici alti partizani ai lui Morar nu aduca argumente CONCRETE in favoarea EFICIENTEI activitatii acestuia. In “The Economist” , de exemplu, se vorbeste numai despre ce AR FI FACUT D. Morar daca ar fi putut si nu despre ca A FACUT. (Recititi cu atentie articolele!). Putin luciditate si ceva mai multa informare nu strica pentru o analiza cu adevarat obiectiva a situatiei.
****************
 9 
gabhry_el 13-Aug-2008 02:21
mai puţină ipocrizie
aldan (12-Aug-2008 23:44)
Putina luciditate
1.Despre Monica Şerbănescu sunt, în acest moment, puţine lucruri de spus. O carieră liniară
.

Despre d-na Şerbănescu nici n-are importanţă că nu sunt multe de spus. Şi, de fapt, putea să fie şi Xulescu. E suficient că îl înlocuieşte pe Morar pentru a-ţi da seama de ce este propusă pentru şefia DNA

****************
11
gabhry_el 13-Aug-2008 03:43
Ministrul Preşoiu
spunea că d-na Şerbănescu va aduce “un plus de credibilitate”.
De unde?
Emană ea credibilitate prin faptul că este “doctor” sau că a fost consilier al marionetelor Joiţa Tănase şi Ilie Botoş?
Credibilitatea nu se cîştigă dacă ai 10 pe linie. Poate competenţa. Dar competenţa nu este o garanţie pentru buna-credinţă.
Nici Iorgovan n-a fost tocmai un incompetent şi poate că şi Rodica Stănoiu o fi fost şefă de promoţie.
12
aldan 13-Aug-2008 03:59
Aceeasi ceata…
Pt . gabhry_el. Deci valoarea (profesional.morala) a prezumtivului inlocuitor al lui D. Morar (X-ulescu) nu are nici o importanta. Important este ca va fi inlocuit D. Morar. In continuare, nimeni nu poate sa spuna ce a facut CONCRET D. Morar. Se pare ca ceata continua sa intunece mintile unora. Draga gabhry_el , ma intreb unde o sa te ascunzi cand “cazul Morar” va fi demistificat. Unde o sa te ascunzi fata de tine insuti. Sau vei ramane “morarist” pana la moarte, in orice conditii:)
13
gabhry_el 13-Aug-2008 04:09
bine zis: aceeaşi ceaţă
CONCRET, DNA şi Morar au fost sabotaţi non-stop de cei pe care îi apăraţi dvs. pentru ca acum să puteţi spune că n-a făcut nimic.
Vă mai aduceţi aminte de cîte piedici s-a lovit DNA, în parlament, la CC şi în multe alte comitete şi comiţii, pentru anchetarea lor?
Cazul Morar nu v-a fi demistificat, nu o să fie decît perpetua dvs. încercare de mistificare, de răsucire a realităţii în favoarea unor nemernici.
DVS. veţi spune pînă la moarte că Adrian Năstase este inocent.
Suntem pe poziţii ireductibile. Nu încape dialogul. Dar să lăsăm măcar Justiţia să se pronunţe.
Numai ea mă poate convinge. În orice caz, nu aşa-zisa dvs. argumentaţie.
14
gabhry_el 13-Aug-2008 04:13
erată
va fi, evident
15
Zahir 13-Aug-2008 10:30
@aldan
Va recomand sa citit raportul de activitate al DNA de pe site-ul institutiei. Veti descoperi cu uimire ca in 2007, de exemplu, nr. cauzelor solutionate este de 2070, din care doar 54 de achitari. A spune ca DNA nu face nimic este, cel putin prin prisma cifrelor, ori rea vointa ori dezinformare pe fata. Asa ca lasati-o mai moale. Ca sa va spun un secret, toata strategia asta a voastra de a repeta obsesiv si ritualic ca albul e negru si negrul e alb e de-a dreptul caraghioasa. E doar un zgomot de fond cu care te obisnuiesti rapid. Tehnica asta poate functiona cu unii inchisi intr-o celula, dar in nici un caz cu niste oameni intregi la cap si liberi.
Advertisements

4 Responses to “Disputa DNA + Morar <i>in a nutshell</i>”


 1. 1 bibicu August 13, 2008 at 11:35 am

  Timpul le rezolva/lamureste pe toate.

 2. 2 dromichaetes August 13, 2008 at 11:48 am

  Bibicu,
  ma tem ca nu. Cum spuneam, tema este mult prea partizan tratata, iar cei de la mijloc cad intotdeauna victime.

 3. 3 bibicu August 13, 2008 at 1:44 pm

  Asa se intampla de obicei cu moderatii/indecisii/dilematicii, atunci cand exista niste tabere bine conturate, montate si infierbantate.

  Cand vorbeam de “rezolvarea” care vine odata cu trecerea timpului, ma gandeam ca:
  – dupa ce valul de emotie trece si tema cade cumva in desuetudine, evaluarile vor fi mai echilibrate;
  – subiectul nu va mai interesa sau se va dovedi ca a avut o importanta redusa in ansamblu si energia consumata pe marginea lui va parea inutil pierduta;
  – dupa un timp oarecare, vor iesi noi elemente la iveala care vor dovedi cine a avut dreptate in aceasta disputa pro/contra Morar;

 4. 4 dromichaetes August 13, 2008 at 1:55 pm

  Dar eu nu am disputat contra lui Morar. Am spus doar ca nu pot sa afirm cu certitudine ca el este cel mai bun – implicand astfel ca discutia despre schimbarea sa trebuie condusa cu altfel de argumente decat cele politice [ceea ce par sa faca Doc, Ionut si Virgil acuzand vine la alte institutii sau persoane]. Si am sugerat cateva criterii de bun simt.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

 • 15.11.42
  Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?

Advertisements