virajul spre dreapta si reforma morala in PSD

Corina Cretu crede ca revenirea lui Adrian Nastase este o victorie a bunului simt.  «Sigur că a existat şi o concurenţă între oameni. Dar a fost in primul rand o luptă între două viziuni. La Congresul extraordinar din aprilie 2005, PSD – în numele „reformei”, a „ruperii de trecut” – a făcut un viraj spre dreapta, în speranţa că va atrage un alt electorat, al cărui sprijin nu l-am avut niciodată.» Acelasi mesaj il dadea Adrian Nastase intr-un interviu in Evenimentul Zilei la inceputul saptamanii trecute. Nu stiu daca si Dan Mihalache este de acord cu pasajul extras. Stiu ca impartaseste ideea din titlul Corinei Cretu.

Nu stiu cum gandesc altii, insa mie acest mesaj ma face sa ma intreb daca intr-adevar retorica reformei morale apartine dreptei. Daca este asa, atunci virajul spre dreapta al PSD s-ar fi produs prin simpla abordare a temei. Social-democratia romaneasca a pierdut astfel legatura cu electoratul de stanga [electoratul PSD], pentru care tema este generalmente nesemnificativa. Trecand insa de retorica politica [si de imperativele de marketing electoral], oare cum ne raportam la fondul problemei? Mai multe pe aceasta tema am scris aici.

Tema cred ca este interesanta de studiat mai indeaproape si din alt punct de vedere: nu adreseaza numai problema tipologiei mesajului pe care partidul il transmite, dar indica si o anumita categorie de public-tinta [pentru care tema nu ar exista]. Sa fie oare asa?

0 Responses to “virajul spre dreapta si reforma morala in PSD”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

  • 15.11.42
    Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?