Si de ce, ma rog, Almanahe n-ar fi bun?

De la un coleg blogger aflu cum incepe saptamana politica. Ca de obicei PSD figureaza high pe lista. Nici nu ma surprinde. Face parte din strategia lor [ce nu vor sa inteleaga insa e ca face parte si din strategia adversarilor politici sa-i tina de “ciuca batailor”].

Colegul blogger provoaca insa la o “intrecere socialista” atunci cand pune sub semnul intrebarii viitorul politic al lui Marian Vanghelie. Recunosc ca am reflectat la aberatia numita Almanahe, iar concluzia la care am ajuns e ca fara Vanghelie tabloul politic din PSD nu ar fi complet. Mai mult, asa cum Grupul de la Cluj reprezenta pana de curand o inovatie ideologica in sanul partidului [a carei viabilitate evolutiva inca mai asteapta sa fie testata], un apel la onestitate analitica ma duce la ideea ca si Marian Vanghelie [manifestarea politica, nu persoana] ar putea constitui un produs politic al partidului. Involuntar.

In afara de Gigi Becali [si de Basescu atunci cand o face lata] cine se mai adreseaza, dintre politicienii nostri [de elita], omului de rand [care poarta fes], idiotului simplu [nu idiotului complex = peste 12 clase], muritorului de foame [care asteapta sa fie “scos din foame!!!”]? Cine rupe voturi de la consumatorul de barfa si scandal, de telenovele si/sau manele? In sfarsit, cine din PSD mai vorbeste pe limba celor frustrati, fiind el insusi un foarte mare frustrat? Marian Vanghelie are fara indoiala nisa lui politica. Si propriul electorat. La care PSD nu vrea/nu poate/nu stie sa renunte.

Isi poate inchipui cineva insa ce s-ar intampla daca [potential deocamdata imposibil de exploatat] Vanghelie ar incepe sa articuleze corect?

Cateva cuvinte si despre persoana lui Almanahe. In ciuda a ce cred multi, Marian Vanghelie nu e un dobitoc. O fi putin analfabet. Cu siguranta articuleaza greu. E insa inventiv [si persistent]. Problema lui este nu electoratul [care il voteaza, asa cum s-a vazut], ci colegii de partid [care nu il suporta]. Pentru ca nu le place asocierea. Intr-un partid care fosgaie de intelectuali de stanga [ca fosti/actuali functionari, profesori/invatatori, doctori etc.] sau de intelectuali pur si simplu [adica oameni care isi folosesc intelectul sa prospere in afaceri] Marian Vanghelie isi gaseste cu greu suporteri [atunci cand nu ii poate (ras)plati].

De aceea, daca Vanghelie vrea musai in conducerea PSD, chiar si ca invitat permanent, nu pot decat sa ma gandesc ca pentru PSD “…problema e, domnule, in continuare natura asocierii politice…”

10 Responses to “Si de ce, ma rog, Almanahe n-ar fi bun?”


 1. 1 Semantic August 27, 2007 at 5:45 pm

  Daia turbeaza si Severin, nu exista domle intelectuali de stanga, asa ca psd defileaza cu ce are, almanahe si baroni.

 2. 2 dromichaetes August 28, 2007 at 6:27 am

  Cel putin din ce se vede la televizor, pentru multi organizatia PSD Bucuresti este ca o gaura la pantalonii de protocol. Insa in spagatul [in care sta partidul de ceva vreme] intre Mareani si diplomati exista, acolo la mijloc, restul poporului pesedist. Care nu e nici, nici.

 3. 4 dromichaetes August 28, 2007 at 9:09 am

  Ca gluma e buna…dar vezi si comentariul meu de acolo. Ca tocmai vorbeam de Almanahe si de gramatica.

 4. 5 Semantic August 28, 2007 at 9:20 am

  Acesta este nivelul lui Dragnea, nivelul lui Diaconescu il stii, el vrea ca psdul sa semnze un document de guvernare pentru 1 an pana la alegeri, rad si studentii de la masterul de st.politice de el, restu’lidershipului psdist se impune cu vechile metode stramosesti: apa, paie si bataie.

 5. 6 dromichaetes August 28, 2007 at 9:27 am

  Daca studentii au citit interviul din Jurnalul National al lui Diaconescu atunci ar trebui sa arunce o privire si pe editorialul lui Cristoiu. Pe website apare la acelasi nivel cu titlul interviului. E imposibil sa-l ratezi. Se intampla foarte rar ca “maestrul” Cristoiu sa o nimereasca. Acum cred eu ca o nimereste in plin. Cat despre restul, n-am ras primul, dar s-ar putea sa rad la urma.

 6. 7 Semantic August 28, 2007 at 9:40 am

  Cristoiu nu face altceva decat sa preia primele reactii ale PD, acest partid a devoalat acest posibil scenariu de la lansare. Toata lumea stie ca psd nu poate decat sa joace “hawk”, hehehehe a fost o incercare prea cuminte pentru “tigrul” care se viseaza Geoana.

 7. 8 dromichaetes August 28, 2007 at 9:57 am

  Pai cred ca este un alt tip de politica. Se vede mana consilierilor straini. Ne-am obisnuit cu jocuri politice, speculatii, accese de furie mediatica, varsari simbolice de sange. Parca toata lumea asteapta in fiecare zi un final de genul celui din “Moara cu noroc”. Acum avem un “new game in town”. Inca nu stiu cine il joaca mai bine. Insa stiu ca macar de data asta PSD joaca. Adica e in teren.

 8. 9 Semantic August 28, 2007 at 10:42 am

  Da, asa este, la nivel de intentii nu putem decat sa salutam demersul lui Geoana, ca de restul partidului nu se pune inca problema.


 1. 1 un Vanghelie si un partid « dromichaetes.eu Trackback on February 19, 2010 at 11:14 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

 • 15.11.42
  Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?