Inteligenta, da! dar caracter…

Citesc comentariul de astazi din Cotidianul al lui Sever Voinescu. Un nou material care plesneste in PSD si in Mircea Geoana. Cu sete. Sunt amintite profesiunile de credinta, reluate vechile tradari ale trecutului, ironizat “firescul” ipostazelor lui Geoana de la ambasador la ministru de externe, la candidat pentru postul de prim-ministru, apoi la sef de partid si in sfarsit iarasi la candidat pentru postul de prim-ministru. Pe scurt: la caractere lepra, iar la inteligente nul.

Domnul Sever Voinescu publicistul candideaza… impreuna cu Traian Ungureanu la titlul de continuator al biletelor de papagal. Sau de papagali [nu mai stiu exact]. Spre deosebire insa de domnul Traian Ungureanu, care are scuza ca poarta ochelari si de la departarea la care se afla e posibil sa “vaza enorm si sa simta monstruos” [o face insa onest], Sever Voinescu fiinteaza ca publicist intr-o continua “intaratare” [alt cuvant mai potrivit nu am] impotriva a tot ceea ce domnia sa considera retrograd si periculos [si ce ar putea fi oare mai retrograd si mai periculos decat PSDul?]. Ca are o viziune elitista [de ce l-or fi inganand aplaudac cititorii lui fideli?!], nu este o surpriza pentru nimeni, se inscrie in uniforma de trasaturi si calitati a marii intelectualitati romanesti. Este chiar laudabil in masura in care produce emulatie. Ca isi hraneste insa sus-mentionatii aplaudaci [vezi si referirea la papagali] si se hraneste pe sine insusi din stereotipuri “intelectuale” constituie insa o infractiune [nepedepsita in codul moral] la spiritul critic. Cum altfel am putea judeca altfel fraze de genul:

PSD a fost, mereu, frina care a intirziat parcursul Romaniei spre modernitate europeana si democratie eficienta.

Poate doar alaturand-o altor fraze marete care pot face peste ani deliciul vreunui freak amator de vorbe tari. Ca, de exemplu [va mai aduceti aminte oare], celebra exprimare: “imposibilitatea instalarii noastre intr-un climat de seninatate si incredere” din la fel de celebrul “Apel contra restauratiei“.

Da, am verificat, Sever Voinescu a semnat si el apelul respectiv…

Advertisements

0 Responses to “Inteligenta, da! dar caracter…”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii
Leacul Durerii

+++ Acest blog promoveaza IN CONTINUARE reforma morala si spiritul pasoptist. In acelasi sens intelege sa promoveze si rugby-ul, ca sport si ca atitudine.+++

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 526 other followers

Twitter Updates

Da o sansa copiilor nostri

RSS George Orwell – fantoma cu blog

  • 15.11.42
    Church bells rung this morning – in celebration of the victory in Egypt. [1] The first time that I have heard them in over two years. [1] Following the attack launched at El Alamein on 23 October 1942, the Eighth … Continue reading →
Spune NU drogurilor!
Add to Technorati Favorites
hit counter


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?

Advertisements